Chris

ABOUT THE ARTIST

Chris is een in Amsterdam gevestigde kunstenaar, met een uitgebreide kennis en ervaring in de art richting. Toch houd hij van zijn vrije werk, zijn fantasierijke tekeningen en schilderijen, waar hij zich echt kan uitdrukken. Hij is volledig autodidact, niet beperkt door de gebruikelijke beperkingen van de kunstwereld. Wanneer hij zijn penseel op papier zet, raakt hij in een flow, zich niet bewust van ruimte en tijd. Dit vertaalt zich in hoe zijn kunst vaak wordt ervaren; er hangt een rustig, meditatief gevoel aan.

Het triggert een gevoeld gevoel bij de kijker.
Chris is openlijk nieuwsgierig naar alles wat hem omringt: voortdurend op zoek en lezen over filosofie, design, (menselijke) natuur, cultuur en wetenschap. Hij heeft de hele wereld over gereisd en woonde in Sydney, New York en Kaapstad (waar een deel van zijn familie woont) voordat hij zich in Nederland vestigde. Al deze verschillende invloeden komen terug in zijn werk, maar nooit op een vaste manier.

Zijn materiaalkeuze bestaat uit subtiele aquarellen, gecombineerd met donkere acrylinkt, fineliners en bladgoud. Zijn sterke lijnvoering is zeer herkenbaar. Opmerkelijk is het gebruik van deze bijzondere materialen in combinatie met zijn grote doeken. Aquarellen zijn meestal gereserveerd voor kleinere formaten papier. Chris zijn esthetiek is speels en po√ętisch, dan weer scherp, licht sensueel en gelaagd.
Zijn kunstwerken zijn inmiddels aangekocht door selecte kopers.

Video afspelen

filteren