about

NOCKNOCK is opgericht om kunstenaars het kunstplatform te geven dat zij verdienen. Het idee is ontstaan aan het begin van de Corona periode, in een tijd dat het voor kunstenaars erg moeilijk was om hun werk aan kunstliefhebbers te laten zien. Anne Rose & Ciel “nocken” op hun deuren, bekijken hun werk en als het hen bevalt delen ze de kunst op de website, social media en fysieke locaties in Amsterdam.

Ook zorgen ze ervoor dat ze jaarlijks evenementen organiseren waar de kunstenaars samen kunnen komen en kunnen bijpraten met elkaar onder het genot van leuke activiteiten.

Video afspelen

your imagination

Kunst is een belangrijk onderdeel van het leven, het prikkelt de verbeelding en laat ons verder kijken dan de werkelijkheid. Iets wat je niet met woorden kunt omschrijven. Het is nooit te laat om te beginnen met verzamelen of inspiratie op te doen.

60+

artiesten

10.126

foto’s gemaakt

8.532

videoshots gemaakt

1 keer

per jaar een art fair

620

kunstwerken

the idea​

Het idee voor nocknock werd geboren in de vroege corona-dagen. Een bevriende kunstenaar van ons werd gevraagd om haar kunst en zichzelf te presenteren via een Zoom-bijeenkomst voor een galerie in het buitenland.

Hierdoor konden kunstliefhebbers de kunstenaar in zijn/haar eigen omgeving bekijken en ontdekken wie de kunstenaar werkelijk is. Waar werkt de kunstenaar? Hoe komt hij/zij op deze creatieve ideeën en hoe komt de kunst tot stand? We benaderden dit idee en kwamen met ons eigen concept.

invisible?

De kunstenaar zichtbaar maken, en kunst toegankelijk maken. Door onze kunstenaar te interviewen geven we je een extra beleving door je een foto te laten zien van de persoon achter de kunst.