Adriaan de Wolf

ABOUT THE ARTIST

Adriaan de Wolf (Groningen, 1986) woont en werkt in Amsterdam. Hij schildert graag portretten, mensen en figuren. Binnen dat gebied probeert hij de kwetsbaarheid en ook de kracht te vinden in hetgeen wat hij op het doek zet. Hij redeneert, als je teruggaat naar de kern van iets, komt men aan bij een kwetsbaar punt. Als je dat goed op het doek weet neer te zetten, heeft hij het gevoel dat je vanuit die kwetsbaarheid ook kracht of schoonheid kan laten zien. Zijn werken beelden dan vaak ook een verstilling uit, met daarachter een emotie die misschien niet altijd aan het oppervlak ligt.

Zijn werken bouwt hij op vanuit een basis van techniek, compositie, natuurgetrouwheid, etc, om er een realistisch beeld mee neer te zetten. Vervolgens werkt hij dat verder uit met invloeden van abstractie, mystiek, vervaging om zo een compleet beeld, een verhaal neer te zetten.

Adriaan gelooft erg in een uitspraak dat door velen is gedaan, maar door Picasso wellicht het meest bekend is: ‘learn the rules as a pro so you can break them as an artist’. Dit betekent voor hem dat het schilderen niet beperkt is tot het conventionele traditionele schilderen. Elk schilderij is voor hem dan ook een experiment hiertoe. De regels zijn nu geleerd, tijd om ze te gaan breken.

filteren