Bart

ABOUT THE ARTIST

Na de middelbare school studeerde ik Vliegtuigonderhoud (ACM) in Maastricht-Aken, Nederland.
Hier begon ik de materialen aluminium en plaatijzer te waarderen. Ik leerde hoe ze te bewerken en genoot van hun kwaliteiten. Naast hun toepassing in vliegtuigen gebruikte ik ze ook voor mijn eigen creaties. Bovendien is de precisie die dit werk vereiste iets waarvan ik profiteer in mijn creatieve werk van vandaag. Als ik niet op school zat, bleef ik dingen ontwikkelen, waarvan vele toepasbaar waren om het dagelijks leven te vergemakkelijken.

Ik maak kunst van zeer kleine stukjes staal die ik aan elkaar las. Mijn belangrijkste focus ligt op het vrouwenlichaam maar ik werk ook aan andere zeer spannende projecten.
Tijdens het creatieproces blijf ik dingen veranderen tot ik denk dat het perfect is. Werken aan perfectie is voor mij de ultieme drive.
Het meest opwindende aspect voor mij is het zien hoe eenvoudige stukken metaal veranderen in iets wezenlijks terwijl ik werk.
Ik heb met verschillende galeries over de hele wereld samengewerkt en mijn werk is tentoongesteld in Nederland, Italië, Spanje en België. Mijn kunst wordt verzonden naar klanten over de hele wereld.

 

Video afspelen

filteren