Eva Hendriks

ABOUT THE ARTIST

Eva Hendriks is de Nederlandse kunstenares achter Studio Stilo.

Begin 2021, toen ze thuis was voor haar zwangerschapsverlof van haar vijfde kind, realiseerde ze zich dat ze zich wilde richten op wat ze het liefste doet, kunst maken. Het was tijd voor verandering. Om haar hart te volgen en dat vrijheid met zich meebrengt. Voor haar is het doen waar ze van houdt. Haar werk delen met anderen.

Kunst is een rode draad door haar leven geweest. Opgevoed door een artistieke moeder, die haar de waarde van kunst liet zien. Tijd doorbrengen in het theater, musea of haar moeder de vreugde zien ervaren van het schilderen of het schrijven van gedichten. Ze tekent en schildert al zolang ze zich kan herinneren. Altijd als een hobby, zichzelf vrij vindend en in een rustgevende luchtbel.

Meer dan een decennium lang heeft ze haar leven buiten de grenzen van Nederland geleefd. Waar ze jarenlang Antigua, Barcelona, Bangkok en Shanghai haar thuis heeft genoemd. Tijdens deze periode in haar leven realiseerde ze zich dat ze een oog voor detail heeft en een constante drang naar contrast. Het vinden van de eenzaamheid in een overvol Shanghai. Op zoek naar details en zachte structuren op een bouwplaats. Het gevoel van contrast maakt haar geaard.

Haar werk wordt beïnvloed door de natuur, mode, kunst en door een fascinatie voor het vrouwelijk lichaam.

Ze heeft een voorliefde voor contrast in materialen, vormen en gevoel. Dit kenmerkt haar werk.

 

Video afspelen

filteren