De belangrijkste inspiratiebron van Fleurien (1973) is een ver verleden dat verbonden is met haar voorvaderen. Haar voorouders, die naam maakten als bloemstillevenschilders, gaven haar inzicht in de symboliek, veelzijdigheid en kracht van bloemen. Bloemen zijn een terugkerend thema in haar werk sinds ze begon als kunstenaar. Het is een deel van haar DNA, de taal die ze gebruikt.
In haar nieuwste serie vond Fleurien inspiratie in verschillende hedendaagse bronnen, zoals de street art scene. Kunstenaars gebruiken muren van gebouwen als canvas om liefdevolle boodschappen over te brengen als tegengif voor onze steeds harder en meer verdeelde samenleving. Het is deze rebellie gericht op het leven vanuit liefde en authenticiteit die haar werk heeft beïnvloed.
De kunstenares maakt gebruik van een opmerkelijke combinatie van technieken, en zij benut het volledige potentieel van de eigenschappen van verf, inkt, tekenmaterialen en collage. De structuur van het poederachtige pigment van de tekenmaterialen is anders dan de dikkere, glanzende textuur van olieverf, en de gelaagde structuur van de schilderijen wordt onderstreept door haar collagetechnieken. Op deze manier probeert ze haar werk te kneden, bijna te beeldhouwen op het doek tot de impact van het werk voldoende sterk is – tot de rauwe en donkere graffitistijl zich vermengt met de zachtere structuren en vormen van bloemen.
Fleurien heeft een indrukwekkend oeuvre opgebouwd met een geheel eigen signatuur. Haar werken zijn internationaal opgenomen in zowel particuliere als bedrijfscollecties.