Henrielle van den Dragt

ABOUT THE ARTIST

Henriëlle van den Dragt is een vrolijke en leergierige houtkunstenaar uit Nederland. Ze begon met het maken van houten objecten onder haar kunstlabel Woodtique aan het eind van haar twintiger jaren, nadat ze acht jaar lang een carrière in het bedrijfsleven had gehad.

Als dochter van een timmerman is hout altijd een aanwezig onderwerp geweest in het leven van de kunstenares. Geboren en getogen op de Veluwe, een regio die bekend staat om zijn ongelofelijke natuur en prachtige bossen, zit haar liefde voor de natuur diep geworteld in haar systeem. Na acht jaar in Utrecht te hebben gewoond, heeft ze in 2021 haar baan in het zakenbankwezen opgezegd en is terug verhuisd naar de Veluwe. Daar is ook haar atelier gevestigd.

Toen ze in juli 2021 haar baan opzegde, ontdekte ze haar creatieve visie en nieuwsgierige geest door het maken van houten objecten en vond ze een duidelijke missie in het gebruik van uitsluitend afvalhout als haar belangrijkste materiaal. Daarom is haar werk onderdeel van een groter gesprek over hoe we onze hulpbronnen en privileges waarderen. Henriëlle: “Woodtique als kunstproject is een bewijs van het concept dat er schoonheid, kracht en mogelijkheden zitten in het beginnen met wat er al is.”

Henriëlle gebruikt geometrische en organische vormen, patronen en verbindingen om objecten te creëren die typisch de aandacht van de toeschouwer vasthouden. Ze construeert haar stukken intuïtief en gebruikt het houtcontrast, de nerven en de kleur om emoties en gevoelens in het werk te vertalen. Ze laat zich inspireren door natuurlijke elementen en patronen, minimalisme en architecturale compositie.

Video afspelen

filteren