Laura

ABOUT THE ARTIST

Als kunstenaar probeer ik kunstwerken te maken die me aanspreken door de juiste toon en spanning. Het gaat niet per se om schoonheid, het gaat om evenwicht.

Of het nu een schilderij, tekening of collage is, ik begin altijd met een vaag idee, wetende dat op een bepaald moment het werk zelf het over zal nemen en me naar een andere dimensie zal leiden. Verandering speelt een grote rol in de vorm en de media die ik kies. Ik weet niet hoe lang de rest van de reis zal duren, maar op een gegeven moment valt alles op zijn plaats: kleur, ruimte, spanning en evenwicht. Het ontwikkelt zich. Het ontwikkelt zich.

Ik word geïnspireerd door alles wat ik zie, meer dan door wat ik meemaak. Een andere belangrijke bron is literatuur, poëzie en songteksten. Ik wil niet illustreren wat ik lees, maar ik wil uitdrukken wat ik voelde toen ik de teksten las of hoorde. Mijn achtergrond als producent en redacteur is nog steeds zichtbaar in de meeste van mijn werken; ze hebben de neiging grafisch te zijn, alsof ik een pagina ontwerp. Tijdens mijn studie Engelse Taal- en Letterkunde specialiseerde ik mij in Artists’ Books; deze blijven een bron van inspiratie.

Video afspelen

HIGHLIGHTS

Downloads

Algemene downloads

Downloads voor Art Fair

filteren