Marion

ABOUT THE ARTIST

“Portretten. In dit leven geen landschappen of stillevens, dat weet ik zeker.” Marion kreeg op de middelbare school een 11 voor tekenen. Haar leraar zag het talent, toch heeft Marion er lang niets mee gedaan. Ze werkte als secretaresse en officemanager, de laatste 12 jaar voor het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Onderweg begon het toch te kriebelen. Ze volgde de kunstacademie en sindsdien is Marion fulltime beeldend kunstenaar.

Met de vraag “Waar kom je vandaan? Waar ga je heen?” als rode draad in haar werk onderzoekt Marion de beweging van mensen in de breedste zin van het woord.
Portretten, groepen, figuren, systemen, interactie. Haar inspiratie haalt zij uit de beelden, die dagelijks tot ons komen via de media.

In haar werk probeert Marion de kijker op het verkeerde been te zetten. Dit doet zij door de schilderijen te voorzien van veelal geborduurde teksten. (Song)teksten die soms wonderlijk goed op het beeld aansluiten en er soms juist haaks op staan. Het is Marions manier om aandacht te vragen voor compassie en medemenselijkheid als we geconfronteerd worden met beelden uit het nieuws waar we uit ongemak of schaamte van weg willen kijken.

Video afspelen

filteren