Marjanka

ABOUT THE ARTIST

Marjanka Jonkers (Den Haag  1975) studeerde, na de Modeacademie Montaigne (AMFI), af aan de Universiteit van Amsterdam in Kunstgeschiedenis en Archeologie.

Zij woont in Bergen (nh), een kunstenaarsdorp aan de Nederlandse kust. In deze omgeving is het dagelijkse leven met de natuur een grote inspiratiebron voor haar werk.

Marjanka maakt voornamelijk schilderijen in mixed media van gemanipuleerde stoffen, diverse verfsoorten; olie, acryl, alkyd, epoxy hars en poederpigmenten.

Zij werkt vanuit haar gevoel, maar heeft zichzelf grenzen opgelegd waarbinnen ze vrij kan zijn om te werken. In haar werk gaat ze een samenwerking aan met de invloeden van de natuur. Zij laat materialen zoals stof door de natuur manipuleren en werkt daarop verder; door roest, door poederpigmenten van steen en aarde, verweerd door regen en water, door de zon uitgebleekt of door de zon geprint. De stoffen worden in verschillende landen, waaronder Nederland en Italië, bewerkt, waardoor de kracht van de natuur verschillende resultaten oplevert.

Video afspelen

filteren