Matthew van Liessum

ABOUT THE ARTIST

Matthew van Liessum [1989] is een hedendaagse kunstenaar. Met een flexibele benadering van vorm, medium en kleur maakt hij abstracte creaties. Hij is geïnspireerd door de traditie van de abstract expressionisten en zijn werk kan worden omschreven als gestueel, energiek en compositorisch uitgebalanceerd.

Matthew is autodidact en schildert intuïtief en expressief zonder een rigide vooropgezet kader. Zijn werk legt geen verklaringen op, maar nodigt de kijker uit om individueel na te denken, te absorberen en te reageren.

Matthew is geboren en getogen in het zuiden van Nederland. Hij verhuisde naar Amsterdam om te studeren aan de Universiteit van Amsterdam, maar stopte hiermee om te beginnen met schilderen. Binnen een jaar na het oppakken van de penselen, exposeerde hij in een Amsterdamse galerie. In 2018 opende hij zijn eigen galerie annex atelier in Maastricht (zuiden van Nederland). Het jaar daarna opende hij een tweede galerie in dezelfde stad.

Een grote invloed op zijn kunst, schildert hij altijd op muziek, wat zijn expressieve en vrij vloeiende stijl versterkt. Terwijl hij zijn kunst ontwikkelde, begon hij ook een carrière in de muziek. Hij werkte samen met grote muzieklabels en trad in heel Europa op tijdens grote evenementen en festivals.

Video afspelen

filteren