Nicolette Bénard

ABOUT THE ARTIST

Nicolette is een beeldend kunstenares en juweel ontwerpster, geboren in Nederland. Ze is afgestudeerd aan de Nederlandse technische vakschool voor zilver, goudsmeden en design in Schoonhoven. Haar werk is tentoongesteld in solo- en groepstentoonstellingen in Japan. Australië, de Verenigde Staten, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk, België, Spanje en Nederland. Nicolette heeft verschillende design awards aan haar naam verbonden. 

De grens tussen perfectie en imperfectie is het thema vaan kunstenares Nicolette. Dit is een thema dat zowel in haar sieraden als in haar nieuwste project “Project B”, een serie wandobjecten van plexiglas, terug te vinden. 

In Project B. onderzoekt Nicolette de positie van een pop als icoon van schoonheid – de optelsom van de perfecte, toegeeflijke vrouw – en vraagt zich af: is het ideale schoonheid of vals idealisme? Haar werken zijn opgebouwd door nostalgisch materiaal te recycleren met gevoel voor kleuren en artistiek vakmanschap. Elk werk is uniek en iconisch. Met een knipoog en een gezonde dosis humor bewerkt Nicolette haar poppen en transformeert ze tot…..ja, tot wat eigenlijk?

filteren