Petra

ABOUT THE ARTIST

Petra (1980) – beeldend kunstenaar en een vat vol energie, humor en lef…

Al 15  jaar begeef ik mij op dit mooie pad van levenskunstenaar en levensgenieter. Mensen ontmoeten, mensen verbinden, iets creëren dat gemaakt is uit liefde en met passie, een sculptuur dat blijft en nimmer vergaat. Er zitten zoveel bruisende onderwerpen in mijn hoofd en helaas (voor mijn lieve omgeving) is mijn brein iets dat ik niet snel stil kan zetten.

Kunst heeft geen vorm, alles is kunst, jij en ik, wij samen, de mensen om ons heen en onze verbindingen, onze lusten, onzekerheden, begeertes en kwetsbaarheden. Ik voel een intrensieke motivatie om het soms onuitgesprokene bespreekbaar te maken.

Het creëren van een sculptuur, het ontstaan onder mijn handen, mijn nagelriemen vuil, mijn hoofd leeg, mijn hart vol bezieling… dat is waar ik gelukkig ben. Door de jaren heen heb ik sociale studies gevolgd, veel mogen reizen en verschillende kunstroutes van het leven mogen bewandelen. Uit deze vele wijsheden heb ik kunnen filteren wat hierin voor mij van belang is… het volgen van mijn hart. Bij voorkeur werk ik met technieken die uitdagen. Daarbij maak ik altijd gebruik van klassieke beeldhouwtechnieken en een heldere visie om mijn realistische sculpturen te voltooien.

Video afspelen

filteren