Sanne Terwij

ABOUT THE ARTIST

Op zoek naar het oproepen van verborgen herinneringen, laat Sanne Terweij (Amsterdam, 1984) zich leiden door kleur en textuur als haar drijvende kracht en als belangrijkste inspiratiebron.
Geïntrigeerd door de geschiedenis van pigmenten en alchemie, richt ze zich momenteel op het gebruik van reflecterende metalen zoals, messing, koper en aluminium, waarbij ze experimenteert met hun oxidatieve en corrosieve eigenschappen.

Vanuit puur basismateriaal gaat ze met talloze chemische processen en ingrepen aan de slag om deze losse stukjes te transmuteren naar samengestelde mentale en emotionele ‘landschappen’. De emotionele landschappen zijn gematerialiseerde herinneringen of sferen die je zintuigen prikkelen op basis van texturen en kleuren.

“Ik zoek naar een gevoel van eindeloosheid, van kunnen dwalen door het werk”

Door het gebruik van het altijd veranderlijke proces van oxidatie in combinatie met de hand geknipte geometrische vormen waaruit haar werken bestaan, is geen werk ooit hetzelfde.

Transitie is een rode draad in haar werk, en in haar gehele proces komt ook haar voorliefde voor ambacht aan het licht. “De kleine onregelmatigheden die je ziet als iets handgemaakt is, dat laat iets echt doen leven”. Haar voorkeur voor onconventionele materialen, het experimenteren met materiaalstudies en de invloed van kleur overheersen duidelijk in haar huidige werk.

Met haar roots in creatief ondernemerschap als decorateur/kunstenares voor de horeca en filmindustrie sinds 2007, heeft zij zich door de jaren heen gespecialiseerd in verouderings- en patinatechnieken.

Na in het verre verleden deels een opleiding tot goudsmid en kleuradviseur te hebben gevolgd, is haar huidige pad een bijna logische samenloop van al deze eerdere stappen.

filteren